Projek: I’m the Bride

Aku nak cerita kali ni pasal satu projek yg aku rasa syiok buat. Syiok buat sebab seluruh proses dia dari awal sampai akhir berjalan dengan lancar. Ada banyak projek macam ni, tapi kenalah share satu per satu. Kalau tak nanti korang pun serabut baca, tak tersusun.

Projek ni sangat simple. Satu projek enam helai baju Gildan lengan panjang round neck dengan 1 warna. Dari enam helai tu, lima helai warna kelabu dan sehelai warna Navy Blue. Gambar kat bawah ni adalah antara yang sempat aku tangkap masa proses percetakan sedang berlangsung.

image

image

image

image

image

Nampak simple bukan?

Yup, memang simple. Aku suka design yang simple. Tak kiralah satu warna atau dua warna, janji simple. Masuk design yang ada 3 warna, itu kurang la. Lebih dari 3 warna aku x suka. Sebab apa tak suka? Sebab leceh. Nak buat banyak benda kalau design tu lebih 3 warna. Kalau 3 warna tu pada aku dah optimum. Lebih 3 warna aku cadangkan heatpress je senang. Kalau heatpress, kau nak warna ape pun tak kesah.

Aku follow SOP printing aku sendiri. Setup sistem yang mana kalau aku ada pekerja nanti (InsyaAllah), dia boleh ikut sistem yang ada. Tak kira, muda, tua, lelaki atau perempuan, semua boleh ikut.

Tapi agak sedih juga malam tadi masa buat. Batang sekuji aku terendam air lama sangat sampai berkulat. Aku suspek reput je batang sekuji aku tu. Dah rosak satu aset. Sebab terendam lama juga, spatula aku pun karat. Nak kena lebih hati2 ni.

Ada satu benda yg aku geli nak share, tapi kena share. Sebab kelakar.

image

Boleh pulak binatang ni mati atas meja printing aku… silebet betul. Aku nak masuk baju kat meja baru perasan. Aku agak dia jatuh dari syiling. Lepas tu tak dapat gerak seba table glue meja printing aku ni kuat sangat agaknye. Dulu pun ade cicak yang mati gak tempat yang sama. Bau tempat tu pekong gila cicak la…. keh keh keh… Jangan muntah sudah la…